Tökmagolaj

Miért jó a tökmagolaj?

Máriatövismag olaj

Miért jó a máriatövismagolaj?

Lenmagolaj

Miért jó a lenmagolaj?

Szőlőmagolaj

Miért jó a szőlőmagolaj?

Dió olaj

Miért jó a dió olaj?

Mákolaj

Miért jó a mákolaj?

Budapesten is megvásárolhatók termékeink a kövekező piacokon!

Zuglói Kenyér Közösség (Bp.1149 Bosnyák u.7/B)

Csütörtökön 17-19 óráig

Városmajori Termelői Piac (Bp.1122 Csaba u.3.)

Pénteken 9-15 óráig

Római Parti Piac (Bp.1031 Nánási út 47-49)

Szombaton 8-13 óráig

Vagy telefonon a hét minden napján 0670/557-2460

Ha a fenti piacokon szeretne tőlünk vásárolni, kérjük előtte érdeklődjön telefonon bármikor.

Leírás Hagyományosan Sajtolt Extraszüz Őrségi Tökmagolaj

Mire használható a tökmagolaj? Zala és Vas megye egyes tájegységeiben a tökmagolaj fogyasztásának ugyanolyan hagyománya van, mint Szlovéniában és Ausztriában. Göcsej, Hetés és Őrség régióiban több olajütő üzem is működött az 1900-as években, így az itt élők konyháinak elengedhetetlen kelléke volt. Kulináris felhasználása mellett gyógyászati célokra is használták, főleg a férfiak körében volt közkedvelt a prosztata egészségének védelme érdekében. Sok a mai napig közkedvelt és hagyományossá vált ételt készítenek tökmagolajjal, mint a Tökmagolajos burgonyasaláta, savanyított káposzta tökmagolajjal, vöröshagymasaláta vagy a hagymás babsaláta tökmagolajjal. Habár sütésre nem használjuk, húsokat pácolhatunk vele, más olajokkal keverve rövid idejű sütések esetén. A modern kiegyensúlyozott táplálkozásba könnyen beleilleszthető a napi 1-2 teáskanálnyi tökmagolaj fogyasztása sportolóknak, fizikai vagy szellemi munkát végzőknek. Gasztronómiai felhasználás Nem véletlenül hívják a tökmagolajat folyékony zöld aranynak. Göcseji, Őrség és Hetés tájegységen, ugyanúgy mint Ausztriában és Szlovéniában, nincs olyan étel, amihez ne tudnánk tökmagolajat fogyasztani. Legyen az egy vegyes saláta, babsaláta, marhahús szelet, vagy egy ínycsiklandozó desszert. Pár csepp a kifőtt tésztára és máris feldobhatunk egy egyszerű fogást. Reggelire vagy ha előételként nagyon eredeti megoldás ropogós kenyeret, vagy pirítóst tökmagolajjal kínálni. Egyre nagyon népszerű, az úgynevezett „tunkolás”, amikor apró kockára vágott péksüteményt mártogathatunk az eredeti 100%-os olajokba. A tökmagolaj felhasználásának csak a képzelet szab határt. Ha igazán különleges desszertre szeretnénk, akkor a vaníliafagyit tökmagolajjal locsolva érdemes kipróbálni. Pelyhesedés Hideg helyen tárolva (hűtőszekrényben), különösen télen az olaj „pelyhesedésre” hajlamos (besűrűsödik), ez a 100%-os olajok természetes folyamata, ami egyben a megfelelő minőség jele is. Szobahőmérsékleten tárolva rövid idő után visszaáll az eredeti sűrűsége, és az alján keletkezik egy vékony üledék. (mivel az olajok természetes ülepítéssel hordókban ülepednek le, mindenféle finomítás és gépi szűrőrendszert mellőzve, ezért ez a folyamat természetes.

1-2 Recept: kattinson rá

Tökmagolaj árak

1l-es tökmag olaj:6500 ft/db.

0,5l-es tökmagolaj:3500 ft/db.

2dl-es tökmagolaj 1500 ft/db.

1dl.-es tökmag olaj:800 ft/db.

agy túrót isGOOGLE